Още има надежда за салона на ГПЧЕ
Още има надежда за салона на ГПЧЕ / netinfo

Все още има шансове да се намери финансиране за изграждане на физкултурен салон за ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград. Това стана ясно на пресконференция на областния управител Стоян Ненчев. Той припомни, че част от средствата по инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ освен сред общините са разпределени и по държавни ведомства. Именно това ще е вариантът, който ще се използва за осигуряване на 1 500 000 лв. за физкултурния салон. Ненчев коментира, че този способ ще се използва за всичките 10 неодобрени общински проекти от Разградско, но изрично спомена само този, касаещ възпитаниците на Езиковата гимназия. Губернаторът допълни още, че списъкът с одобрените проекти е обсъждан с депутата от БСП Татяна Буруджиева, която също е поела ангажимент да съдейства.

Ненчев отчете, че област Разград е сред регионите с най-голямо финансиране по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ – общо 15 890 748 лв. Повече имат само Враца, Кюстендил, Смолян и Кърджали. Целта на програмата е подпомагане на региони, които имат нужда от догонващо развитие.

Областният управител обяви удовлетворението си, че една голяма мечта на жителите на Лудогорието, а и не само тяхна, е на път да се сбъдне с осигуряване на финансиране за модернизация на стадион „Лудогорец Арена“, така че на него да се играят мачове от груповата фаза на евротурнирите.
Ненчев призова общинските кметове да започнат подготовка за провеждане на обществени поръчки за изпълнение на проектите, които трябва да бъдат завършени до 15 декември. Според него напрягането ще е максимално за общинските администрация, темата ще бъде обсъдена със седемте общински кметове на предстоящата им месечна среща с областния управител.