1290 са нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 4 до 10 юли, съобщиха от полицията.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Разград са съставили 696 фиша и 67 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение през седмицата е санкциониран и един велосипедист.

Над 110 нарушения на скоростните режими са заснети в Лудогорието

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на осем моторни превозни средства - в два от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други два - употребата на алкохол и в четири - употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 7 до 24 юли на територията на ОД на МВР се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Акцент в засилените проверки е шофирането след употреба на алкохол или наркотични вещества.

До момента са проверени 842 превозни средства и 1027 души. Издадени са седем предупредителни протокола и са санкционирани 260 водачи. Засечените нарушения на скоростните режими са над 900.