Михаела Стоянова от ГПЧЕ – стипендиант на „Америка за България”
Михаела Стоянова от ГПЧЕ – стипендиант на „Америка за България” / netinfo

Десетокласничка от ГПЧЕ"Екзарх Йосиф"-Разград е единственият стипендиант от област Разград на фондация „Америка за България". Подпомагането на талантливи ученици е с продължителност 10 месеца, средствата са по 75 лв. месечно, получават ги ученици, представящи се най-добре в конкретна област. Михаела  Стоянова е участвала в националния конкурс на фондацията в област „чужди езици".

Тя е ученичка в паралелка с профил английски език и испански език. Гимназистката е с отличен успех от предишните две години в училището - уточняват от ГПЧЕ.

Миналата учебна тя е завоювала първо място в областния кръг на олимпиадата по български език и литература, първо място на международното лингвистично „кенгуру" и грамота за най - толерантен ученик. Михаела има постижения и на олимпиадите по английски език. Класира се за участие в регионалните кръгове и се представя добре.

През декември 2010г. Михаела е сред дванадесетте ученици от гимназията, които представиха ГПЧЕ"Екзарх Йосиф" и страната ни в проекта „Европейска Коледа в нашите градове" в град Шалон във Франция.