Изложба от екологични гербове откриха в ОУ“Васил Левски“
Изложба от екологични гербове откриха в ОУ“Васил Левски“ / netinfo

С откриване на изложба от гербове, изработени от природни и отпадъчни материали, завърши седмицата, в която децата от екоклуб „Шрек“ в ОУ“Васил Левски“-Разград работиха по проекта „Отпадъците за един са съкровище за друг“.

Проектът е част от Европейската седмица за намаляване на отпадъците ECHO 2015. По време на тази седмица младите еколози бяха преподаватели в ателиета по изработка на различни сувенири от непотребни вещи. След представяне на начина на изработка децата от по-малките класове с интерес се включваха и сами да изработят: коледна украса от руло от тоалетна хартия, снежен човек от стар чорап, пола от найлонови торбички.

Изложба от екологични гербове откриха в ОУВасил Левски
netinfo

През седмицата като част от проекта всяка от паралелките в училището подготвяше герб на класа. Уникалните символи днес бяха подредени в експозиция от учителката по изобразително изкуство Албена Кирилова. Изложбата е във фойето на училището и всеки, който влезе се спира, за да я разгледа.

В изработката на гербовете са използвани: капачки, листа, стари учебници, използвани опаковки от лекарства, найлонови торбички, използвани ученически пособия и много други. Някои от класовете дори са изработили по два варианта за свой герб.

Най-интересните гербове ще получат награди, за тях ще се гласува във фейсбук-страницата на ОУ“Васил Левски“-Разград ето тук.

Изложба от екологични гербове откриха в ОУВасил Левски
netinfo