/ Община Разград
До 17:00 часа на 23 януари в деловодството на Община Разград и на ел.поща boichev@razgrad.bg се приемат заявки за участие в 56-ото издание на крос „Освобождение“.

Най-старото, провеждало се без прекъсване, лекоатлетическо състезание в страната, е част от събитията, включени в Програмата за отбелязване на 28 януари - Деня на Разград.

Организатори на крос „Освобождение“ са Община Разград и Регионалното управление на образованието-Разград със съдействието на Спортен клуб по лека атлетика „Лудогорец“ и ЦПЛР Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“.

Президентът Румен Радев ще е гост на Празника на Разград (ПРОГРАМА)

Стартът на състезанието е от 14:00 часа на 24 януари, от площад „Възраждане“. Според Регламента на крос „Освобождение“ са предвидени маршрути между 300 м и 2200 м за осемте възрастови групи, които включват състезатели от 8-годишна възраст до ветерани над 35 години.

Класираните от първо до трето място във всяка възрастова група получават медали и предметни награди, а от четвърто до шесто - грамоти и предметни награди. Учениците се включват в състезанието през учебните заведения, в които учат и откъдето трябва до 23 януари да представят на организаторите списъци на участниците и документите, предвидени в Регламента, а за възрастните записването е на място след медицински преглед.

Право на участие имат и жители на населени места извън Община Разград. Вижте пълния Регламент на състезанието и маршрута по улиците на града в секция Спорт на сайта на Община Разград:

- https://www.razgrad.bg/images/images/Kultura_sport_turisym/sport/2020/kros-REGLAM-_2020.pdf и https://www.razgrad.bg/images/images/Kultura_sport_turisym/sport/2020/Karta_Osv_2020.jpg.

Припомняме, че Програмата за Деня на Разград включва още няколко спортни прояви. В 9:30 часа на 18 януари в спортна зала „Лудогорец“ започва турнир по футбол на малки врати за мъже, организиран от Областния съвет на БФС под патронажа на Кмета на Разград Денчо Бояджиев.

Турнирът продължава и на 19 януари. Също в зала „Лудогорец“ и в 9:30 часа, но на 25 януари е откриването на двудневен баскетболния турнир, организиран от Баскетболен клуб „Вълци“ със съдействието на Община Разград.

Деца от Майчин център при СНЦ “Кармен“ представиха обичаи за Банго Васил пред зам.-кмета Мирослав Грънчаров (СНИМКИ)

В 9:30 ч. на 25 януари в залата на ОУ “Никола Икономов“ започва открит индивидуален турнир по тенис на маса „Освобождение“. В 9:30 часа, от Автогара Разград тръгва туристически поход в чест на 142 години от Освобождението на Разград.

Той е с маршрут: село Побит камък - с. Топчии - с. Просторно, организира се от Туристическо дружество „Буйна кръв“.