Деца, управници, футболни фенове почетоха Апостола
Деца, управници, футболни фенове почетоха Апостола / netinfo

Венци и цветя затрупаха паметника на Васил Левски в едноименното училище в деня, в който се навършват 141 години от гибелта на Апостола.

Кратка програма от стихове и песни, изпълнени от възпитаници на ОУ”Васил Левски” предшестваше поднасянето на цветята, тържествени слова от управници нямаше.

Почитта си пред Апостола показаха: общинската и областната управа, Общинския съвет, църковното настоятелство, БСП, ГЕРБ, „Атака”, Съюзът на запасните офицери, представители на депутатите Татяна Буруджиева и Валентин Василев, РИО на МОН, Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев”, Ученически младежки съвет, ПМГ”Акад. Никола Обрешков”, Капански ансамбъл, много деца и възрастни граждани поставиха карамфили, кокичета, лалета до паметника на Дякона.

Венец поднесоха и представители на една от фен фракциите на „Лудогорец”, момчетата от „Green front 09” бяха облечени с фланелки с патриотични мотиви, на едната имаше лика на Апостола на свободата.

С традиционните си сини цветя пред паметника се наредиха и представители на фен клуба на футболен клуб „Левски”, те се прекръстиха при поставяне на букетите си пред образа на Дякона.