Данъчни, ветеринари, прокурори мерят сили в турнир по стрелба за празника на полицията
Данъчни, ветеринари, прокурори мерят сили в турнир по стрелба за празника на полицията / Радка Минчева
Засилен интерес отчитат от ОДМВР-Разград към организирания от дирекцията турнир по стрелба с боен пистолет. Събитието е традиционно, организира се по повод 5 юли и 139-годишнината от създаване на Министерство на вътрешните работи – професионалния празник на служителите на МВР , в него участват тричленни отбор от институции и фирми от област Разград. Докато през последните години обикновено точни мерници показват по шест отбора, тази година вече са се записали десет – съобщи говорителят на ОДМВР-Разград Илияна Георгиева. Възможно е в самия ден на турнира да се явят и още тимове. Засега записаните са: „Дружба”, НАП, Окръжна прокуратура, „Биовет”, Община Разград, „Амилум”, Областна администрация-Разград, ДФ”Земеделие”, „Балканфарма” и Областната дирекция по храните. Турнирът започва в 13,30 ч. на закритото стрелбище в ТИЛ.
Ден по-късно е второто събитие, посветено на празника. То е за самите служители от ОДМВР и РДПБЗН – турнир по футбол на малки врати. Надпреварата ще се проведе на тренировъчната база на ПФК”Лудогорец” „Гнездо на орли”. Турнирът започва в 9,00 ч.
В навечерието на празника общо 42 служители на ОДМВР-Разград ще получат признание за заслугите и професионалните си постижения. Началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Божидар Божков по предложение на директора на ОДМВР-Разград ще получи писмена похвала от Главния секретар на МВР. Писмена похвала, но от директора на ОДМВР-Разград ще има и за 7 служители от сектор „Криминална полиция”, 3 – от сектор „Български документи за самоличност”, 3 – от група „Миграция”, 14 – от РУ-Разград и 5 от РУ-Исперих. Деветима служители на реда пък ще бъдат повишени в по-висока степен.