Атанас Груев е първият получател на стипендия „Проф. Пламен Радев“
Атанас Груев е първият получател на стипендия „Проф. Пламен Радев“ / Радка Минчева

Атанас Груев от 11“б“-клас на ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград е първият получател на стипендията на името на проф. Пламен Радев. Това реши днес Педагогическият съвет на учебното заведение. Стипендията се дава за отличен успех, преподавателят от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ я обяви на патронния празник на училището през месец май тази година. Намерението му бе да дава по 90 лв. месечно на най-добрия ученик в училището, вчера обаче решил да закръгли сумата на 100 лв.

Атанас Груев е първият получател на стипендия Проф Пламен Радев
netinfo

Първият плик със стипендията, която ще получава 9 месеца, бе връчен на Атанас Груев лично от проф. Пламен Радев. „Благодаря, чест е за мен“ – отвърна тийнейджърът на жеста на професора.

Комисия от учители в ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ е селектирала най-добрата измежду общо 12 кандидатури и я предложи на за гласуване на Педагогически съвет, то завърши без гласове „против“ и „въздържал се“. Сред постиженията на Атанас Груев, допринесли да бъде избран за първия стипендиант е първото му място от международното състезание „Математика и програмиране“ в Москва. Той иска да стане професор по математика и история – разказаха негови учители.

Атанас Груев е първият получател на стипендия Проф Пламен Радев
netinfo

На Педагогическия съвет проф. Радев подари на училищната библиотека последната си книга, посветена на двамата български министър-председатели от Разград Иван Багрянов и Петър Габровски, а на училищния директор – тениска със снимка на сградата на Езиковата гимназия отпред и името на Разград на 8 езика.

„За мен това училище е най-хубавото лице на образованието в Разград и смятам за моя дълг като разградчанин да изразя уважението си към труда на учителите и на този отличен ученик“ – обясни мотивите си за връчване на стипендията проф. Радев.

Атанас Груев е първият получател на стипендия Проф Пламен Радев
netinfo