Жителите на „Кършияка“ масово се включиха в голямото почистване
Жителите на „Кършияка“ масово се включиха в голямото почистване / Ваня Трингова/ Дарик радио-Пловдив

Над хиляда човека от район „Северен“ се включиха в днешният ден на мащабно почистване, което се организира под мото „Да изчистим България за един ден“. За мащабната инициатива в „Кършияка“ са раздадени над 1000 чувала и толкова чифта ръкавици за желаещите, които решиха в почивния ден да почистят междублоковите пространства и да създадат градинки на мястото на непривлекателните буренясали зелени площи.

Единият ръкав в почистването на района днес е стартирал от бившия Младоженски дом, сега ресторант „Хитър Петър“ по течението на река Марица, където са почистени всички зелени площи чак до Панаира. Второто направление за оборка е било от Захарна фабрика до Шекер махала, а третото - в посока на гробищен парк Рогошко шосе, съобщи специално за Дарик радио кметът на район Северен Ральо Ралев.

 

В инициативата, освен общинските служители и техника, са се включили много граждани от района. Ральо Ралев каза, че е имало блокове, от които в почистването са се включили абсолютно всички живущи, като особено добро впечатление са му направили обитателите на високия блок на кръстовището на бул. „Васил Априлов“ и „Дунав“, които масово са излезли не само да почистят, но и да създадат прекрасна градинка в междублоковото пространство.