/ netinfo
Фирмата, реконструирала улицата: "Върху шахтата е било поставено обезопасително съоръжение и сигнални ленти. Предполагаме, че са били откраднати"
Възрастната жена, която пропадна в необезопасена шахта в Пловдив ще бъде оперирана в отделението по "Ортопедия и травматология" на Спешния сектор в УМБАЛ "Свети Георги". Тя е с тежка фрактура на едното бедро, съобщиха от лечебното заведение.

Дарик вече ви съобщи, че пострадалата е на 75 години, а инцидентът стана на ул. "Стойчо Мушанов"№ 75 в града. Сигналът е подаден в 17:45 часа, на 11 декември. На място са се отзовали екипи на Четвърто Районно управление, Пожарната и Спешна помощ. Обстоятелствата за инцидента се изясняват. 

От фирмата, реконструирала улицата, на която се намира отворената шахта, изразиха извинението си към пострадалата жена.

От там поясниха, че на 11 декември 2018 г., след като строителните работници са приключили работа, върху шахтата е било поставено обезопасително съоръжение и сигнални ленти.

"Очевидно, в момента на инцидента, съоръжението не е било на мястото, на което е било поставено по неизвестни за нас причини. Можем само да предполагаме, че е било откраднато. Ще анализираме начините на обезопасяване при изпълнение на обекти в градска среда", написаха в отворено писмо до медиите от ПР-отдела на фирмата.