Желязко Христов: Ще сезирам Главния прокурор за обвиненията на Станишев
Желязко Христов: Ще сезирам Главния прокурор за обвиненията на Станишев / netinfo

Лидерът на КНСБ Желязко Христов ще сезира главния прокурор Борис Велчев за обвиненията на премиера Станишев, че опозицията плащала за учителските протести. Това заяви Христов днес в Пловдив. Той отново потвърди, че е възможно да се стигне до саботаж на изборните секции. Все повече учители са готови да се оттеглят от изборните секции, може да възникнат и радикални действия в деня на изборите, прогнозира синдикалният лидер и отново подчерта, че синдикатите не участват в заговор.

Никога досега стачка в даден сектор не е прдължавала толкова дълго време, без приближаване на позиции, подчерта Желязко Христов. Според него отстъпки трява да се правят и от двете страни, а синдикатите вече са направили първата крачка към сближаване на позициите от 100-процентно увеличение до 73%.

Не съм оптимист, че вотът на недоверие ще се случи, но но поне ще бъдат изговорени в парламента проблемите на образованието, прогнозира Христов и бе категоричен, че вотът на недоверие ще бъде поне морална санкция за кабинета. Синдикалният лидер заяви, че ще участва в митинга на пловдивските учители днес в 16 часа, заедно с председателя на СБУ Янка Такева.