Жан Виденов слуша лекция на Волен Сидеров
Жан Виденов слуша лекция на Волен Сидеров / Снимка: Даниела Ковачева
Действията на прокуратурата спрямо олигарха Христо Ковачки са изключително закъснели, заяви лидерът на Атака Волен Сидеров в Пловдив, където изнесе публична лекция пред студенти от Европейския колеж по икономика. Той заяви, че срещу Ковачки има дело и отпреди 2 години и половина. Сред слушателите на лекцията на Сидеров бе и бившият премиер Жан Виденов, който преподава в колежа, но пропусна публичната лекция там на Иван Костов, например.

Според лидера на Атака, милионите неплатени данъци, за които е обвинен Христо Ковачки, ще бъдат използвани за купуване на гласове за новата коалиция „Движение Напред”. /Чуйте прикачения звуков файл/

България се превърна в страна от третия свят заради световната глобализация, в която се гмурна без всякаква съпротива, заяви в лекцията си пред студентите Волен Сидеров. Пред 200 слушатели лидерът на Атака посочи алтернатива на този икономически модел – доктрина, която да залага на реална, физическа икономика, с покритие между парите и предлаганите за тях стоки и услуги. Сидеров смята, че България се е спасила от тежка финансова криза благодарение на това, че не е от типичните кредитни държави. Той обаче прогнозира, че последиците от кризата ще се усетят напролет, когато ще има фалити на фирми, повишаване на безработицата и социално напрежение.