/ БГНЕС, архив
През прохода „Превала“ вече е наложено ограничение за движение на тежкотоварни автомобили, като причината е в доста заледени участъци и нов снеговалеж, съобщиха от Областно пътно управление в Смолян. Забраната за движение на камиони с маса над 12 тона с ремаркета и полуремаркета е в сила малко преди 16:00 часа.

Предупреждение за снеговалежи и силен вятър в отделни райони на страната

Проблеми със закъсал камион, който е бил с износени  гуми има в пътният участък Девин-Михалково, в района на тунела до с. Лясково. В момента служители на пътните служби опесъчават района, за да могат да изтеглят закъсалият товарен автомобил.
 
Януарски изненади в следващите дни

„Наложената забрана на „Превала“, е най-вече заради поледени участъци и силното намаляване на сцеплението на гумите на превозните средства в района, особено за тежкотоварните автомобили. Други ограничения на този етап по пътищата в областта няма“, коментираха от Областно пътно управление – Смолян.
 
Вече е започнало и обработването на пътните артерии в областта със сол и пясък. Новата снежна покривка в района на Пампорово е около 5 см, а температурата към 16:00 часа бе минус 8 градуса, според данни на Планинската спасителна служба в зимния курорт.