/ ThinkStock/Getty Images
Временни промени на движението в Пловдив във връзка с провеждане на 44-ти Международен мемориален маратон "Съединение" въвеждат от сектор "Пътна полиция".

Пловдив посреща Съединението и празника си с 300 нови знамена (СНИМКИ)

Маратонът ще се проведе на 6 септември и за времето от 9:30 до 13:00 часа се въвежда забрана за движението на моторни превозни средства, с изключение на тези от масовия градски транспорт, по следните маршрути:

- пробег от Съединение - влизане в Пловдив - бул."Васил Априлов"- моста на река Марица - наляво по бул."Шести септември" и финал на площад "Съединение".
- междинен пробег "Съединение" с дължина 2 км - старт около 10.10 часа пред ДКЦ 2 на бул."Шести септември", по маратонското трасе до площад "Съединение".
- междинен пробег "Триумф" - старт от 09.30ч. от кръстовището на бул."Руски" до площад "Съединение".


Същата вечер, от 18:30 до 21:30 часа, няма да се допускат автомобили по бул. "Шести септември", в участъка между бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" и бул. "Руски".

Пловдив отбелязва Съединението и празника си с четиридневна програма

Призовават се водачите на МПС да избират обходни маршрути в посочените интервали, стриктно да спазват разпорежданията на контролните органи и да проявят необходимото търпение за нормалното протичане на спортните мероприятия и тържествата и  предотвратяване на пътнотранспортни произшествия.