Зам.-кметове срещат зам.-министър за Устойчив градски транспорт
Зам.-кметове срещат зам.-министър за Устойчив градски транспорт / снимка : dariknews.bg

Зам. - кметовете на Пловдив Ганчо Колаксъзов и Руси Панчев се срещат  днес със зам. - министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. Те ще обсъждат идейния проект за „Устойчив градски транспорт", както и обхвата на дейностите и финансовите параметри за съфинансиране от страна на общината.  

Според Колаксъзов министерството бави работата по проекта и две години отлага пускането на линията. Едва през януари тази година МРРБ даде ход и на процедурата за избор на консултант по проекта.  

Може да стане така, че точно три месеца да не ни стигнат, за да спазим сроковете за разработването на проекта ни, допълни зам. - кметът. По оперативната програма за „Устойчив градски транспорт" се предвижда широк обхват от дейности, които включват обновяване на транспортната инфраструктура - контактна мрежа, спирки, бази за ремонт и поддръжка и оборудване. Предвижда се разработване на планове за управление на трафика и внедряване на автоматизирани системи за управление и контрол, на центрове за управление на трафика, дистанционно сменяеми информационни табла, както и светлинно и звуково обявяване на спирките.