Задържаха с подкуп служителка от Инспекцията по труда в Пазарджик
Задържаха с подкуп служителка от Инспекцията по труда в Пазарджик / netinfo

Служители на сектор Борба с организираната престъпност в Пазарджик задържаха служителка на Областна инспекция по труда в момент на получаване на подкуп от 2000 лева. Действията на антимафиотите са извършени под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в областния град. Преди седмица 51-годишната Румяна Г. в качеството си на инспектор от ОИТ-Пазарджик извършила проверка в кафе-аперитив в областния град. Пред управителката на заведението тя заявила, че в хода на проверката са констатирани нередности, глобите за които са сериозни, но има начини те да бъдат спестени. За «услугата» служителката поискала сумата от 2000 лева.

След получаване на сигнала за искания подкуп, случаят поемат служители от сектор БОП. Банкнотите били обработени преди уговорената среща за предаването им в питейно заведение в центъра на Пазарджик. За да се застрахова Румяна Г. поискала от пострадалата да предаде парите не на нея, а на приятелката й, която стояла наблизо. В момента на получаване на подкупа спецполицаите задържали служителката.

Прокуратурата е удължила срока на ареста със 72 часа и най-вероятно ще поиска от съда налагане на постоянна мярка «задържане под стража». На инспекторката е повдигнато обвинение за престъпление по чл.301, най-лекото наказание по който е лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5 хил. лева. От Инспекцията по труда в Пазарджик отказаха коментар по случая.