сняг пътна обстановка
сняг пътна обстановка / БГНЕС
Ограничено е движението за моторни превозни средства над 12 тона без ремаркета и полуремаркета по пътя Девин-Михалково, съобщиха от Областно пътно управление.

Пътищата на територията на областта са мокри и хлъзгави. В усойните и планински райони пътните настилки са обработени срещу заледявания и са нормално проходими. Няма снеговалежи, но заради обилен сняг в Софийско и Пазарджишко е забранено движението на камиони над 12 тона по магистрала „Тракия“ в посока София. Тежкотоварните моторни превозни средства биват спирани от полицейските служители, като е определено място за паркиране в района от км 133 до км 120 на магистралата.
 
Трафикът на територията на областта е изключително интензивен към този час. Най-засилено автомобилно движение се отчита по пловдивския участък на магистрала „Тракия“, също по пътищата Пловдив-Карлово и Пловдив-Асеновград.
 
Водачите трябва да шофират с повишено внимание, съобразена скорост и да не предприемат рискови маневри, за да не се създават предпоставки за възникването на пътни инциденти, призовават от сектор „Пътна полиция“.