За пръв път детски танцов спектакъл по Бродуей в Пловдив
За пръв път детски танцов спектакъл по Бродуей в Пловдив / снимка: Кирил Кирилов

За пръв път в България се поставя детския танцов спектакъл „101 далматинци" по Бродуей. Участници са деца и младежи от региона, подбарни с кастинг. Хореограф-постановчик е Кремена Шопова. В сцените могат да се видят балет на палци, акробатични изпълнения, ефектни поддръжки, забавни ситуации. Машина за сняг ще осигури по-реалистична сценография за една от картините. Младите актьори ще танцуват, но вместо да пеят, ще изговарят репликите чрез индивидуални микрофони-слушалки.

Участниците са на възраст от 4 до 24 години. Главните роли се изпълняват от Василена Шопова (майката на кученцата Пердита) и Красена Неделчева (злодейката Круела). И двете са на по 15 години.

Спектакълът е репетиран около 3 месеца. Продължителността му е 45 минути - колкото е един учебен час. Входът е 4 лв. Премиерата е вдругиден от 18.30 часа във Воения клуб. За 2012 г. са водени преговори да се играе на сцената на НАТФИЗ в столицата и на „Аполония" в Созопол.

Следващото представление на танцово театрална трупа „101 далматинци" ще е или „Алиса в страната на чудесата" или „Питър Пан".

Организатори на проекта са Българската федерация по спортни танцови дисциплини, съвместно с община Пловдив.