Въвеждат задължителна регистрация на каруците, след празниците им пускат паяци
Въвеждат задължителна регистрация на каруците, след празниците им пускат паяци / netinfo

Всички каруци на територията на Пловдив трябва да бъдат регистрирани в най-кратки срокове. Това гласи последната инструкция, която общината изпрати на всички районни кметства. Молба-образец собствениците трябва да попълват в съответния район, откъдето трябва да се сдобият и с регистрационен номер. Той ще се образува от номера, под който е записана каруцата и първата буква на съответния район. Това е поредния опит на общината да ограничи и регламентира движението на талиги по градските улици. Освен задължителната регистрация, те трябва да бъдат боядисани в сигнално жълто, а от двете страни на корпуса да са с черна боя. Колелата им трябва да са гумени.

Забранява се и движението им през нощта и в централната градска част. Каруците на нарушителите ще бъдат репатрирани в новия наказателен паркинг в Тракия. Те ще бъдат извозвани до там с паяци и с камиони на фирма „Чистота", заяви шефа на „Общинска охрана" Тодор Торлаков.

Конят ще  остава при собственика, а санкцията ще е като за колите - 30 лева за репатрацията  плюс 20 лева акт и по 1 лев на час престой в наказателния паркинг, допълни той.  Акцията ще започне след гергьовденските празници.