/ netinfo
Артисти от осем европейски държави се заселиха в родопското село Добралък, за да му вдъхнат нов живот чрез артистични намеси и няколко творчески работилници между 22 юли и 5 август тази година. Резултатът от тяхната работа е представлението "Шепоти", поставено сред естествената среда на селото и Родопите.

Река Чая скъса дига в землището на село Катуница, стотици декари земя са заляти

Въпреки пороя, който отнесе част от пътя и нанесе доста поражения в селото, артистите решиха да представят своя артистична работа на местни жители и посетители на селото, за да повдигнат духа на местните. 

Частично бедствено положение обявиха за област Пловдив

В три поредни дни - 3, 4 и 5 август - публиката е поканена да участва в приказното представление - пътешествие „Шепоти“. Начална точка на „Шепоти“ е родопското село Добралък. От там зрителите ще поемат по горските пътечки към приказен свят, изтъкан от музика, поезия, акробатика и вълшебни пейзажи. Сред естествената сценография на природни картини, публиката ще се включи във вплитането на родопски мотиви в приказката, извървяла дългия път от далечни земи до Родопите.

Целта на инициативата „Шепоти от родопски приказки“ ще превърне родопското село Добралък в международно културно средище. Проектът е част от артистичната програма на Пловдив - Европейска столица на културата. През 2019 година инициативата се очаква да се разшири и в община Родопи.