/ ThinkStock/Getty Images
Днес е вторият ден за дегустации на младо вино в Стария град. Посетителите ще могат да се насладят на еликсира от 11.00 до 18.00 часа.

5% от приходите на 10-то юбилейно издание на фестивала „Дефиле на младото вино“ ще бъдат инвестирани в поощряване на някои от най-изявените студенти от Университета по хранителни технологии-Пловдив. Възпитаниците на висшето училище, които ще бъдат наградени, се обучават в специалностите винопроизводство, кетъринг и туризъм.

България вече е в Топ 10 на Европейските туристически дестинации

Традиционният винен форум тази година се извършва в подкрепа на образованието, отбелязват организаторите. Стимулирането и развитието на младите кадри в образователната система е мисия на Съвет по туризъм.

Всяка година студентите участват във фестивала като доброволци. Тяхна задача е да помагат на производителите в презентиране на продуктите, като по този начин се създава тясна връзка между бизнеса и образованието.

Организаторите признават постигнатите резултати, доказателство за които е фактът, че студентите, участвали с доброволчески труд на щандовете преди години, сега отново са заели същите места, но вече като част от екипа на фирмите.

Наближава юбилейното десето издание на "Дефиле на младото вино"

Фестивалът е в тясно партньорство и с други висши училища в града.

Десетото юбилейно издание на „Дефиле на младото вино“ събира над 40 винопроизводители от цялата страна и майстори на традиционната местна кухня в последния уикенд на месец ноември.

Събитието се организира от Съвета по туризъм и община Пловдив в активно сътрудничество с други институции и организации. Форумът заема място в събитийния календар на Пловдив и е част от Националния туристически календар.