Вятърът събори дървета и билбордове
Вятърът събори дървета и билбордове / netinfo
6 дървета, рекламни пана и билбордове са щетите от силния вятър , който духа от снощи в Пловдив. Град Съединение е без ток от 7.00 часа сутринта, но към момента няма информация от EVN кога се очаква възстановяване на захранването.

Аварийна група на Гражданска защита съвместно с пожарната и полицията отпуши преди минути движението по централния булевард „6-ти септември”, където дърво препречи пътя и огранични трафика. Засегната е и контактната мрежа на тролейбусите. Два автомобила - на ул. „Борба” 27 и на бул. „Марица”, до Панаира, са смакчкани от стоварили се върху тях дънери. Още 3 паднали дървета - на ул. „Памир” 1, на бул. „Дунав” и пред бл. 1 ЖР „Тракия” са отстранявали до обяд аварийните екипи. По сигнал за съборени билбордове и рекламни пана на Асеновградския надлез, които създават опасност за движението, в момента се е отзовала друга група на Гражданска защита.

Валежите в региона са слаби – 5 л/кв.м за последното денонощие.

На Рожен и Пампорово вали мокър сняг, но няма опасност от натрупвания, тъй като температурата е 3 градуса, казаха от планинската спасителна служба. Пътищата в региона са мокри и хлъзгави и от КАТ предупреждават да се кара с повишено внимание.