ВМРО Пловдив скочи на ГЕРБ заради политически назначения
ВМРО Пловдив скочи на ГЕРБ заради политически назначения / снимка : Виктор Кадири /dariknews.bg

ГЕРБ върти политическа метла, каквато не е имало от 10 години в Пловдив. Това заяви общинският съветник от ВМРО Слави Георгиев. Той допълни, че е нормално всяка нова власт да идва с екипа си, но ГЕРБ назначава единствено свои хора, които може да са много добри специалисти в своята област, но не е ясно имат ли нужния административен опит. Според Георгиев в приемните на общинските съветници на ВМРО са постъпили сигнали на недоволство от конкретни назначения в РИО - Пловдив, УМБАЛ „Св. Георги", Областно пътно управление и Областната дирекция по земеделие.  

Георгиев даде пример с общинския съветник от ГЕРБ Павлинка Кацарова, която бе назначена за директор на РИО Пловдив. Този конкурс беше съпътстван с толкова много скандали, че беше редно Кацарова да си подаде оставката, категоричен бе той.  

Почти същото стана и с УМБАЛ „Свети Георги", където след няколко конкурса, общинският съветник от ГЕРБ Божидар Хаджиев бе назначен на мястото на бившия съветник от БСП и местен лидер на червените в Пловдив Илия Баташки.  

Според Георгиев, доцент Хаджиев безспорно е много добър лекар, но не е ясно дали има необходимия административен опит да управлява.