Владимир Маринов залага на икономическата стабилност и административната реформа
Владимир Маринов залага на икономическата стабилност и административната реформа / vladimirmarinov.blog.bg

Два са основните приоритети на независимия кандидат за кмет на община „Родопи" и настоящ общински съветник Владимир Маринов - стабилизиране на икономическото състояние на общината и повишаването на административния й капацитет. Това стана ясно по време на представянето на програмата му за управление на „Родопи" за периода 2011 - 2015 г. Като основен източник на средства за бъдещото развитие на региона Маринов вижда европейските фондове.

Особен приоритет на кандидата е взаимодействието с т.нар. малки кметове. Според Маринов сегашните управници на населените места в „Родопи" са обезличени. Програмата на екипа му включва създаването на Сдружение на кметовете и кметските наместници, което да има свои Общо събрание и Управителен съвет.

Спортът и спортната база също са важни за кандидат-кмета. Той допълни, че ако бъде избран, ще се основе и Младежки общински съвет. Искаме ли да задържим младите хора, ще трябва да предоставим възможност да развитие на интересите им, каза още Маринов.

Предизборната програма предвижда и тримесечни отчети пред населението на „Родопи", а впоследствие и годишни. Политикът е категоричен, че отговорността за реализацията на целите ще носи лично самият той. Няма да е лесно, защото общината има между 8 и 14 млн. лв. задължения, каза още той и добави, че реалната сума се крие от общинските съветници.

Мой основен опонент на изборите не е конкретен кандидат, а ситуацията в „Родопи" в момента. Уважавам всички мои конкуренти, но те не могат да предложат алтернатива на моите идеи. Изборите няма да бъдат спечелени още на първи тур, но не мога отсега да заявя с кого ще отида на балотаж, обобщи Владимир Маринов.