Вдигат коси и проверяват уши преди изпита по химия в МУ днес
Вдигат коси и проверяват уши преди изпита по химия в МУ днес / netinfo
На изключително щателна проверка за подслушвателни устройства и средства за преписване тази сутрин са били подложени кандидат студентите, които се явяват на изпита по химия. До момента няма данни за преписвали, съобщиха от Учебния отдел на Медицинския университет.

Около 850 кандидати са се явили на втория задължителен изпит за прием в трите магистърски специалности на МУ в Пловдив. ”Соли” и „Производни на карбоксилните киселини” са двата теоретични въпроса, които са развивали кандидатите на днешния изпит плюс две задачи от органична химия. За 80 свободни места в магистратура „Медицина”, 70 - в „Дентална медицина” и 40 във „Фармация” ще се борят кандидатите с бала, който ще се образува от оценките по химия и биология.

До събота оценките по химия ще бъдат качени на сайта на Университета, каза за Дарик радио Стефан Сивков, председател на техническата комисия. Първо класиране ще бъде готово до края на юли, но от ръководството на Медицинския университет са взели решение да забавят оповестяването му до началото на август, за да се изчакат резултатите и от другите големи медицински университети в София, Варна, Плевен и Стара Загора. Много от кандидатите в Пловдив са се явили на изпитите по химия и биология и в други градове и ако класирането тук избърза ще се стигне до трафик на записвания и прехвърляния, което ще забави старта на учебната година, обясни Сивков.

В понеделник ще бъде изпита по биология за кандидат-бакалаврите в специалностите на Медицинския колеж, на който ще се явят около 345 души.

Чуйте коментарите на кандидат-студентите в МУ (от прикачения звуков файл)