Варненска фирма оставя Природонаучния музей без климатици
Варненска фирма оставя Природонаучния музей без климатици / снимка:Виктор Кадири/ Дарик Пловдив

Природонаучния музей в Пловдив, който трябва да заработи до края на месеца, може да отвори врати, но без работеща климатична инсталация, научи Дарик радио. Причина затова е жалба на варненска фирма в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която оспорва проведения от музея конкурс за централна климатична система.

Според директора на музея Огнян Тодоров, жалбоподателя е бил отстранен от конкурса, заради несъответсвия с изисквана в конкурсните условия техническа спесификация.

Той допълни, че в конкурса, чиято е стойност е за 140 хил. с ДДС са участвали общо 4 фирми, като за победител е избрана тази, която е дала най-изгодна оферта.

„За съжаление обаче, докато КЗК не се произнесе по жалбата на варненската фирма, ние не можем да сключим договор с победителя и може да се наложи да отворим музея без климатична инсталация“, разказа Тодоров пред Дарик радио.

 

Очаква се около 19-ти октомври музеят да получи акт 15 и в продължение на 3 дни на пловдивчани ще бъде позволено да посетят дигиталния планетариум безплатно.