/ netinfo
Два товарни автомобила бяха репатрирани днес в „Тракия“ във връзка с изпълнение на Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив. Това информираха от районната администрация и уточниха, че става въпрос за излезли от употреба моторни превозни средства.

Приключи асфалтирането на три улици в район „Тракия“

Съгласно нормативните изисквания, на собствениците са съставени предписания за преместване още през 2016 г. Те обаче не са предприели съответните действия по премахването на  Фолксваген , намиращ се до ДГ „Слънце” и  Мерцедес 809, намиращ се между бл. 1 и бл. 2.


С изграждането на тротоари в „Тракия“ започна строителната програма

Кметът на район „Тракия” Костадин Димитров напомни, че собствениците на излезли от употреба моторни превозни средста са длъжни да ги предават на площадки за събиране и временно съхраняване или центрове за разкомплектоване. Те могат да се съхраняват от притежателите им на имоти тяхна собственост до предаването им.


Облагородиха площадно пространство в „Тракия“

През изминалата 2017 година в район „Тракия” са поставени общо 158 предписания, 3
8 излезли от употреба автомобила са репатрирани. През настоящата 2018 година има тенденция към значително намаляване броят на излезлите от употреба МПС-та, като поставените предписания към днешна дата са 23 броя, принудително премахнатите автомобили са 10, отчитат от районната администрация.