/ Община Мездра
В „Северен“ започва раздаването на хранителни продукти на най-нуждаещите се лица в района, съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. Програмата се изпълнява от Български Червен кръст и ще продължи до 28 февруари.

Три трапезарии за диетично и диабетично хранене отвориха врати в "Северен"

В „Северен” временният пункт за раздаване на хранителни продукти се намира на бул.”България” №180-190 и ще работи от понеделник до петък от 9:00 до 13:00 часа.

Право да получат хранителни продукти имат лица и семейства, подпомагани с целеви помощи за отопление през  отоплителен сезон 2016/2017 г., майки (осиновителки), които са получавали месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година към м. октомври 2016 г, лица и семейства, получили еднократна целева помощ за ученици, записани в първи клас за учебната 2017/2018 г., лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства, лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ.

Нова детска градина и нов булевард - приоритетите на кмета на "Северен" за 2019 г.

Хранителните продукти, които ще получи всяко лице, отговарящо на горните условия са 16 на брой – спагети, говеждо месо в собствен сос, леща, захар, гювеч, зелен фасул, лютеница, грах, домати стерилизирани, говежди кюфтета в бял сос, консерва риба херинга, консерва пиле фрикасе, зрял фасул, конфитюр, ориз, олио.

Хранителният пакет, който всеки от правоимащите лица ще получи е с общо тегло 24 кг г. В район „Северен” ще бъдат подпомогнати 1279 лица по списъци от Дирекциите Социално подпомагане, а хранителните продукти ще бъдат раздадени от доброволци на БЧК.