Ральо Ралев
Ральо Ралев / Дарик Пловдив/ архив
Северен през 2019-та
100014
Северен през 2019-та
  • Северен през 2019-та
Изграждането на нова детска градина и чисто нов булевард са сред най-мащабните приоритети на кмета на район "Северен" Ральо Ралев за следващата година. 

По окрупнени показатели новата забавачка "Захарно петле" ще струва около 3 милиона лева. Очаква се около март, 2019-та година, да има строително разрешение и при налично финансиране, да започнат същинските строителни дейности, обясни в интервю за Дарик Ралев.

Сред основните цели на кмета на "Северен" са и нов проект за цялостна реконструкция на бул. "Дунав" - в участъка от колелото на бившето Весело село до развръзката с бул. "Северен".

"Проектът включва цялостна подмяна на права и обратна вода, преасфалтиране, нови тротори и осветление, стотици паркоместа, велоалеи. Стойността му е 3,5 милиона лева, но след обявяването на процедурите по възлагане на обществената поръчка, цената  най-вероятно ще падне", коментира кметът на "Северен".

Не по-малко важни за района са и реконструкциите на Рогошко шосе и ул. "Полет", чиято реализация също се очаква през следващата година, подчерта още той.

И през 2019-та ще продължи безкомпромисната работа на администрацията по отношение на незаконното строителство.

Още чуйте в интервюто с Ральо Ралев.