/ dariknews.bg/архив
Такса смет ще гласуват съветниците от Общиннски съвет "Родопи" на последната си за тази година сесия. Ще бъде гласувана и план-сметката за дейностите по събирането, извозването, депонирането и обезвреждането в депа на битовите отпадъци, както и за поддържане на чистотата на местата за обществено ползване за всяко населено място в общината. 

Съветниците ще гласуват също средства за закупуване на 3D снежен човек на стойност близо 3000 лв. в Крумово, както и пари за отопление и ток през зимата на храма "Св. св. Козма и Дамян" в Белащица.

Старейшините ще трябва да одобрят и средства, които ще бъдат предоставени за коледните и новогодишни празници на деца в неравностойно положение от общината.

На последната сесия председателят на местния парламент Георги Цанков ще раздаде на кметовете на населени места и общинските съветници по едно копие от българския роман „Дъното на Рая” на Виолета Стайкова. Романът влиза в открита битка с несправедливостите в българската управленска система и "своеволията" на институциите.

Историята в книгата е по реални случаи и отразява днешната действителност и ежедневните борби на гражданите в държава, в която институциите и обикновените хора съществуват в отделни вселени, твърди авторката. "Дъното на Рая" предлага възможност за равносметка, провокирайки многократно въпроса: Държавата ли е виновна, или хората за кочината, в която живеем? И има ли изход?