Дават 130 000 лева за хотел и храна за участниците в общинските мероприятия
Дават 130 000 лева за хотел и храна за участниците в общинските мероприятия / Дарик радио Пловдив, архив

Голяма подкрепа имам в Пловдив и за мен това и много важно. Пловдив е изключителен град, заяви ултрамаратонецът Краси Георгиев, който бе в града под тепетата като част от маршрута на поредното му предизвикателство - 1200 километровото трасе на Паневропейския транспортен коридор № 8, който свърза Черно и Адриатическо море.

Предизвикателството Коридор 8 се провежда под мотото „Свързаност“ и цели освен да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи още развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите страни.

От името на Община Пловдив кметът на район „Централен“ Георги Стаменов се подписа в специалната книга на инициативата. „Сигурен съм в успеха на Вашата кауза. Свързаността е изключително важна както за бизнеса, така и за всеки един от нас“ – с тези думи Георги Стаменов се обърна към Краси Георгиев. Двамата си размениха плакети – със символа на инициативата и на Античния театър.

Краси Георгиев тръгна от Варна на 8 май и ще тича до Дурас, като се очаква церемонията за финала на този исторически ултрамаратон да бъде на 25 май.