/ iStock/Getty Images
Пловдив да се превърне в новата столица на карнавала - такава е амбицията на фестивала за улични изкуства 6Fest, който предстои от 14 до 16 май.

Това ще бъде и първото издание на 6Fest под тепетата с неколкодневна мултижанрова програма с цирк, театър, танци, музика и огън. Това съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.

В предстоящото издание на фестивала за улични изкуства основните локации на събитията ще са площад "Централен", Цар Симеонова градина и Главната улица в Пловдив.

Акцент в първата фестивална вечер на 14 май е "Латино нощ" - танцово-китарен спектакъл с кубинските танцьори и певци от La Cubania Original и китариста Радослав Талев.

Вторият фестивален ден ще започне с цирк и актьори на кокили в Цар Симеоновата градина с Combino Project.

По Главната улица, от Джумая джамия до Виенския павилион, ще се проведе джаз и суинг дефилето на "Марица брас бенд", както и съвместният им спектакъл с танцьорите от "Линди Хоп Пловдив".

Вечерта ще продължи с диджей сет - отново в джаз и суинг стил.

В последния фестивален ден седмото издание на 6Fest ще бъде закрито със "Свръхогън" - артистите от "Дивинитас" ще използват над 15 огнени уреда и пироефекти като огнени ветрила, факли, мечове, обръчи, змии, криле и огнено слънце, а финалът ще бъде специален горящ надпис.