Ученици задигнаха автомобил и катастрофираха с него
Ученици задигнаха автомобил и катастрофираха с него / netinfo

Двама младежи от Асеновград и смолянското село Вълчан са задигнали лека автомобил, след което катастрофирали с него, съобщават от Областната дирекция на полицията в Смолян. Учениците, на 19 и 17 години, отнели возилото с марка “Опел Астра” вчера вечерта от паркинга на ученическото общежитие в родопското село Павелско. Автокрадците проникнали в колата през незаключена врата и оставен оригинален ключ на контакта на  таблото.

След подадения сигнал от 20-годишния  собственик на “Опел”-а полицаите открили автомобила потрошен и забит в електрически стълб в близост до мястото на кражбата. При катастрофата са пострадали и двамата  младежи. По-големият е получил леки наранявания и е  задържан в ареста, тъй като е пълнолетен. 17-годишното момче пък е оставено за наблюдение в МБАЛ- Смолян, но  без опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство.  

При друга кражба, станала в съблекалнята на физкултурния салон в смолянската езикова гимназия, 18-годишно момче е останало без мобилния си телефон "Nokia- 35 00. Телефонът, който е на стойност около 240 лв. е задигнат по време на последния учебен час, обяснил на полицията потърпевшия.