Тотев: Ще работя за самочувствието на пловдивчани
Тотев: Ще работя за самочувствието на пловдивчани / dariknews.bg
Интервю с Иван Тотев 2015
77233
Интервю с Иван Тотев 2015
  • Интервю с Иван Тотев 2015

През 2015-та година ще работя за повдигането на самочувствието на пловдивчани и ще се опитам да превърна Пловдив в град, с който да се гордеят. Това заяви в специално интервю за Дарик радио кметът на града Иван Тотев. Той бе категоричен, че тази година ще бъде изключително специална и първата, която е под егидата на Пловдив – Европейска столица на културата. По думите му още в първите месеци ще започне изпълнението на дейностите по проекта. До месец май трябва да бъде сформиран и окончателния екип, който активно ще се захване с оперативната работа до 2019-та година.

По отношение на градското развитие, фокусът ще бъде върху завършването на големите проекти като този транспортния, разширяването на пешеходната зона в Капана и Цар-Симеоновата градина.

Особено внимание според кмета трябва да се обърне на факта, че за първи път ще започне работа по изграждането на Южен обходен колектор и техническото проектиране за коритото на река Марица. Бъдещето на коритото на реката ще бъде решено след множество обществени обсъждания, част от които вече се проведоха през миналата година.

„Изграждането на колектора пък, който ще реши проблема с канализацията в крайните райони, ще бъде едно скъпо начинание, но реализирането му е от изключително значение“, смята Тотев. „Той ще даде възможност за разширяване на града и приобщаване на съседни населени места“, допълни още кметът.

Тотев бе категоричен, че който и да управлява града, от следващия мандат трябва да започне сериозно да мисли за сливане на общините „Родопи“ и „Марица“ с Пловдив.

Очаква се в следващите няколко години, с реализирането на проекти като Южен обходен колектор, места като „Терзиите“, „Остромила“ и „Беломорски“ да се превърнат в елитни квартали.

По отношение на изборите кметът коментира, че годината ще бъде много кратка, заради предстоящия кметски вот, и в същото време изключително натоварена.

Пловдивският кмет очаква до средата на годината да бъде завършена зала „Колодрум“ и да бъде открита с мач на националния отбор по волейбол. Ще се работи и за изграждането на втория Гребен канал, обновяването на площад „Централен“, проекта за Небет тепе и новата зоологическата градина в града.