Топят опашките в НАП с електронна система
Топят опашките в НАП с електронна система / netinfo
Система за управление на опашките от чакащи влиза в действие от днес в пловдивския офис на Националната агенция по приходите на ул. “Скопие” 106. На два терминала във фоайето на сградата данъкоплатците получават номер за реда си на обслужване, след като изберат от менюто вида на услугата. На талоните се изписва информация за гишето, на което ще бъде обслужен клиента и за броя чакащи преди него. Светлинни табла сочат кой поред номер предстои да бъде обслужен.

Системата за управление на административното обслужване се внедрява общо в 26 офиса на НАП в страната, в КАТ –София и в 12 офиса за издаване на документи за самоличност. Тя е на стойност над 914 хиляди лева. Официалният й старт в Пловдив ще бъде даден от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и от изпълнителния директор на НАП Мария Мургина. Те ще разяснят и очакваните резултати от внедряването й.

Преди това в “Новотел Пловдив” министър Василев ще

открие информационен ден за новите процедури по Оперативна програма “Административен капацитет”, насочени към структурите на държавната администрация.