Теодосий Спасов и още куп музикални величия на шестото издание на „WakeЪп! България“
Теодосий Спасов и още куп музикални величия на шестото издание на „WakeЪп! България“ / снимки: Дарик Пловдив

За шеста поредна година край Пловдив се провежда фестивалът „WakeЪп! България“. Днес и следващите три дни боровата горичка над град Куклен ще събере близо 3000 посетители.

Тази вечер фестът ще бъде открит на „Айляшката сцена“ от "SKILL" и Иван Марковски (гайда) с проекта „Българи“, последвани от виртуозите „Balkan kHans“, а завършекът на живата сцена ще сътворят "Метаформоза" с експериментален джаз проект.

През следващите дни на Главната сцена и на сцена „Сфера“ ще забият много музиканти от България, Македония и Гърция, включително и едно немско-австрийско дуо. Съботната вечер ще бъде белязана от неповторимите Теодосий Спасов и Иван Шопов.

Теодосий Спасов и още куп музикални величия на шестото издание на WakeЪп България
netinfo

Успоредно с музикалните изненади за гостите на фестивала, организаторите са подготвили 3-дневна програма с лекции, посветени на алтернативния начин на живот, а десетките работилници ще се заемат със задачата да демонстрират и научат желаещите на тънкостите в своята сфера.

Специално за малките посетители на фестивала, WakeЪп! отборът е запланувал обособена детска зона с куп занимания и забавления през всички дни на горското преживяване. Фестивалната зона ще се радва на своите тихи къмпинг зони, душове с топла вода, разнообразна кухня и дебели сенки.