Създават книжка-веселушка в Библиотеката
Създават книжка-веселушка в Библиотеката / sxc.hu

Творческа работилничка  „Създаване на книжка-веселушка” ще се проведе в Пловдив. В станалото вече традиционно арт-ателие, доброволците от Националния алианс за работа с доброволци ще помагат на малките творци да създадат своята първа авторска книжка-веселушка, изпробвайки оригинални техники.  Инициативата е част от дейностите, организирани по повод Седмицата на детската книга и изкуството за деца.

Работилничката започва от 10 часа в сградата на Детския отдел на Народна библиотека „Иван Вазов” на ул. „Авксентий Велешки” 15.

Днес ще бъде даден и стартът на инициативата „Стара книжка - нов читател”, чрез която пловдивчани могат да дарят по една прочетена, но запазена, детска книжка на библиотеката.

Инициативата „Стара книжка - нов читател” ще продължи до 27 април, когато ще бъдат отчетени и резултатите. Всички дарени любими книжки ще бъдат описани и използвани в последващи кампании на Местния център за работа с доброволци като лятна читалня на открито (”Библиотека в парка – да се срещнем в градската градина”).