Иванка Ройдова
Иванка Ройдова / Дарик архив
Апелативен съд-Пловдив дава старт на делото срещу Иванка Ройдова от с. Браниполе, която беше обвинена, че е поръчала смъртта на роднините си.
 
През септември миналата година тя получи 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок. Магистратите от Пловдивския окръжен съд я признаха за виновна, че е поръчала убийството на брат си - 70-годишния Стойчо Ройдов, както и на семейството му, на таен агент, за да прибере сама цялото наследство от баща им - милионерът Георги Ройдов.
 
Още тогава защитата на Ройдова заяви, че ще обжалва решението пред Апелативен съд-Пловдив. Според адвоката на подсъдимата по делото няма достатъчно доказателства, които да докажат, че жената е виновна. Защитата на брата Стойчо Ройдов също обжалва наложената присъда, защото поиска ефективна такава.
 
66-годишната жена бе арестувана на 23 март 2017 г., след като бяха разкрити детайли по готвено от нея покушение на цяло семейство, заради наследство от четири и половина милиона долара.
 
Месец преди това е била получена информация от ДАНС за това, че жена от пловдивско село иска смъртта на свои близки. В основата на престъплението е спор за имот. Тя искала да принудят брат й да подпише договор за прехвърляне на имота. За целта трябвало да бъдат убити и наследниците му - общо шест души.