Сцена на кръстопът
Сцена на кръстопът / снимка: Кирил Кирилов
Сцена на кръстопът
98755
Сцена на кръстопът
  • Сцена на кръстопът
С „Ромео и Жулиета“ на Балет „Арабеск“ тази вечер от 19.00 часа се открива 22-то издание на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“ в Драматичния театър. Мотото тази година е „Театъра Вълшебното“. До 23 септември включително тазгодишното издание ще предложи на публиката селекция от най-добрите театрални представления у нас през последната година.

Хореографията на „Ромео и Жулиета“ по шекспировата пиеса и музика на Сергей Прокофиев, е дело на Боряна Сечанова, а сценографията на Иван Токаджиев.

През следващите дни се редуват пиеси отново на Шекспир, Чехов, Бергман, както и на много съвременни автори. Сред тях е името и на пловдивчанина Петър Влайков, чиято пиеса „Честита съпруга“ е поставена от Елин Рахнев с участието на Николета Малчева и Стефан Денолюбов. Представлението е на 14 септември от 19.30 часа на Камерна сцена.

Интересът към спектаклите е доста голям, каза продуцентът на фестивала Ирен Чанкова. За някои представления вече няма билети, а за други – са пред изчерпване.

Както всяка година, и тази фестивалът има съпътстваща програма. Всички събития в нея са с „вход свободен“.

Един от акцентите в театралния форум е представянето на книгата и филма „Романът на моя живот“, посветени на 75-годишнината на големия български актьор Стефан Данаилов.

За нас е удоволствие отново да сме домакини на „Сцена на кръстопът“, заяви зам.-директорът Деница Димитрова.

От тази година фестивалът има и химн, чиято музика е написана от Илиян Тиганев. Текстът е на писателя Елин Рахнев. 

Чуйте и от приложеното аудио.