Свлачището на пътя за Смолян ще остане цяла зима
Свлачището на пътя за Смолян ще остане цяла зима / netinfo

Пътят Асеновград-Смолян, който пропада заради голямо свлачище, може да бъде ремонтиран едва следващата година, уточниха пред Дарик от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Това означава, че строително-ремонтните дейности по укрепването на проблемния пътен участък може да започнат едва през май 2014г. и всички зимни месеци преминаването при разклонението за Асеновата крепост ще бъде затруднено.

За опасността алармираха слушатели на Дарик кафе вчера.

Това е проблем още от края на пролетта, уточни пред Дарик кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов. „След обилни дъждове се получи това свлачище. Ние разчистихме колкото е възможно земната маса, обезопасихме и тръгнахме да търсим решение", допълни кметът.

Той обясни, че тази територия е ангажимент на Агенция „Пътна инфраструктура". Има споразумение и е изготвен проект от община Асеновград. От тук нататък АПИ трябва спешно да изгради подпорна стена.

Наближава зимата и този път е с ограничено движение. „Ние нямаме заделени средства в нашия бюджет за изграждане на подпорна стена, но ако е необходимо ще се предприемат спешни действия и след това ще се търси начин за възстановяване на парите", каза още Караиванов.

Ново свлачище е затворило пътя и при разклона за Лъки.

Разговора с кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов чуйте на Radio.DarikNews.bg