Светлозар Лазаров: Смяната на шефове в полицията не е реваншизъм, а реформа
Светлозар Лазаров: Смяната на шефове в полицията не е реваншизъм, а реформа / снимка : dariknews.bg
Светлозар Лазаров : Смяната на шефове в полицията не е реваншизъм, а реформа
65981
Светлозар Лазаров : Смяната на шефове в полицията не е реваншизъм, а реформа
  • Светлозар Лазаров : Смяната на шефове в полицията не е реваншизъм, а реформа

Новият шеф на пловдивската полиция Тодор Гребенаров има задача в срок да разчисти всички криминални предприятия на територията на Пловдив. Това заяви главният секретар на МВР гл.комисар Светлозар Лазаров по време на днешното официално представяне на Гребенаров.

„Подобна задача съм поставил и на всички шефове на областни дирекции на полицията, като навсякъде срокът е според обстановката в района”, обясни Лазаров.

„Казах на Гребенаров, че искам да видя една полиция, която е отворена към гражданското общество с повече присъствие на улицата и конкретни действия по отношение на контрабандата, измамите с ДДС и акциз”, допълни той.

По отношение на предишния шеф на полицията Тодор Чонов, Лазаров обясни, че смяната му не се дължи на реваншизъм или гонене, а е свързана със структурна реформа, която се провежда със съответните кадрови назначения.

„Тодор Чонов е полезен и съм му предложил да остане в системата на МВР, пред него има няколко варианта и той сам ще реши каква длъжност иска да заеме”, уточни Светлозар Лазаров.

Комисар Тодор Гребенаров е награждаван многократно за професионалните си действия по време на кризисни ситуации. Отличаван е с „Почетен знак на МВР” - Трета, Втора и Първа степен, има и "Почетно отличие на МВР „За доблест и заслуги”. След събитията в Катуница той получи пистолет “Зиг Зауер” от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Кариерата му в областната дирекция на полицията започва преди 19 години, като през изминалото време е бил на подчинение на 4-ма директори, ръководили местната структура при различни политически управления.