Стартира подписка за създаването на  Дом на Пловдивската опера
Стартира подписка за създаването на Дом на Пловдивската опера / mediacafe.bg
инж. Любозар Фратев пред Дарик
85779
инж. Любозар Фратев пред Дарик
инж. Любозар Фратев пред Дарик
  • инж. Любозар Фратев пред Дарик
  • инж. Любозар Фратев пред Дарик

Подписка, подкрепяща идеята за построяването на Дом на Пловдивската опера стартира от днес. Това заяви в ефира на Дарик радио един от инициаторите инж. Любозар Фратев.

Сред местата, на които всеки пловдивчанин може да постави подписа си в подкрепа на гражданската инициатива, са касите на Концертна зала и тези пред Община Пловдив, АМТИИ, както и в Дома на културата „Борис Христов“. Набират се и доброволци за разпространение на подписката.

„Надяваме се на подкрепата на всички граждани, защото Пловдивската опера има най-добрия оркестър в страната, великолепни изпълнители и много потенциал за развитие“, каза инж. Фратев. Той отбеляза, че през последните няколко години представленията са посетени от над 60 хиляди зрители, а приходите са се увеличили три пъти.

Фратев посочи, че в момента се разработват събития и проекти, като фокусът им е насочен към културната програма на Пловдив за 2019 г., но бе категоричен, че и след това градът ни ще бъде притегателен културен център, който ще привлича хора от цял свят. Именно затова, операта се нуждае от самостоятелна сцена, където да се изявява, обясни бизнесменът.

Сред имената в инициативния комитет за построяването на Дом на Операта са още д-р Мариана Чолакова, доц. д-р Никола Добрев, арх. Илко Николов и икономистът Георги Стоев.

/Цялото интервю с инж. Любозар Фратев, чуйте в прикачения аудио-файл/

Стартира подписка за създаването на  Дом на Пловдивската опера
netinfo