Софийска фирма спечели конкурса за софтуер за он-лайн записване в детските градини
Софийска фирма спечели конкурса за софтуер за он-лайн записване в детските градини / снимка: dariknews.bg/архив

Софийската фирма СИЕНСИС АД е класирана на първо място в конкурса за внедряване на система за електронно записване в детските градини. Според зам.-кмета Стефан Стоянов, столичаните са предложили най-добра оферта – 48 хил.лева, при прогнозна стойност на поръчката от 60 хил. Софтуерът трябва да е готов до 90 дни след подписване на договора, каза още Стоянов. След въвеждането на он-лайн системата до 15-ти септември, родителите ще могат да запишат децата си и по двата начина.

Изисквания към изпълнителя включваха освен внедряване на системата и осигуряване на обучение и изготвяне на ръководства за работа с нея. Софтуерът трябва да съдържа публична част и административен панел. Публичната част ще дава информация за реда и начина на приемане на деца, а административният панел трябва да осигури възможност за управление и контрол на процесите, свързани със записването на малчуганите.

Процедурата за избор на фирма, която да внедри система за електронно записване в детските градини изненадващо бе проведена ден по-рано от обявеното.

Миналият понеделник кметът Иван Тотев обяви, че офертите на фирмите, кандидатстващи за внедряване на он-лайн записването ще се отварят в сряда (30-ти май). Оказва се обаче, че документите са отворени на предния ден, при липса на всякаква публичност и без присъствието на никакви медии.