Сняг по проходите
Сняг по проходите / снимка: Адриан Кулев

Сняг натрупа по проходите в Смолянско, като снежната покривка е около 6 см, съобщават от Областно пътно управление. В момента пътните настилки се обработват с пясък и сол, като целта е да не натрупа сняг по пътните платна и да се предотврати поледяване. Най-много сняг има в района на прохода „Превала“ и Пампорово и „Рожен“, като все още на „Печинско“ няма заснежаване, твърдят дежурната част на Пътното управление в Смолян.Няма наложени ограничения и пътищата в областта са проходими при зимни условия.

„В момента пътните настилки се обработват, по високото са заснежени и мокри. Няма въведени ограничения и предвижването на моторни превозни средства на този етап се осъществява в нормален порядък“, коментираха от ОПУ- Смолян.

Температурите в региона спаднаха с близо 5 градуса в рамките на няколко часа. По данни на метеорологичната служба на „Рожен“, към 16:00 ч температурата е минус 3 градуса, при положителните 2,5 градуса в 8 ч. сутринта. Минус един градус е и в района на хижа „Студенец“ в Пампорово, според информация на Планинската спасителна служба. Там натрупаната снежна покривка е около 3-4 см.

В момента продължава да вали на територията на цялата област.