Смолян ще обменя студенти с Мичуринск
Смолян ще обменя студенти с Мичуринск / netinfo
Възможностите за междурегионално сътрудничество и съвместна дейност в областите туризъм, култура, икономика, обмен на студенти  обсъдиха на среща в Смолян кметът Николай Мелемов с делегация от Община Мичуринск, област Тамбов, водена от кмета Александр Кузнецов.  

Мичуринск е вторият по големина град в икономическо и културно развитие в региона Тамбов. Населението му е 94 хиляди души и е с добра транспортна позиция. С постановление на президента на Руската федерация, градът получава статута на научен град на Руската федерация, посочи на срещата Кузнецов. Той допълни, че планират да привличат туристи не само с местни забележителности и музеи, но и с агробизнес туризъм. „Смолян е много красив град и благодаря на господин Мелемов за гостоприемството и топлото посрещане”, сподели впечатленията си кметът на Мичуринск.

Мелемов представи пред делегацията приоритетите в развитието на община Смолян и посочи, че контактите между двете общини трябва да се развиват , което ще бъде в помощ на бизнеса, икономиката, културата и образованието. 

В края на срещата кметовете определиха срещата като ползотворна и като начало за съвместно междурегионално сътрудничество.

По-късно делегацията от Мичуринск се срещна с бизнеса и неправителствени организации в община Смолян. 

В делегацията са и заместник -кметовете Сергей Родюков и Константин Горлов , Николай Калинов, Почетен президент на Търговско-промишлената палата за област Тамбов и Виктория Фотинова, експерт по туризъм в общината. Обсъдени са още установяването на побратимени връзки за успешно сътрудничество.