/ снимка: Кирил Кирилов
Американската банда SLIPKNOT е първият хедлайнер, обявен от организаторите на култовия пловдивски рок фестивал Hills of Rock. Една от най-популярните е сред най-популярните хеви-метъл групи в съвременната световна музикална история ще пристигне за третия ден на фестивала под тепетата - 26 юли. 

Тази година Hills of Rock ще се проведе месец по-късно, в сравнение с 2019, а и организаторите са различни. Вместо "София Мюзик Ентърпрайсис", организацията на събитието пое "Фест Тийм" ЕООД. 

Hills of Rock 2019 с почти завършена селекция артисти

Още от формирането им през 1995 година в щата Айова, SLIPKNOT постигат не само невероятни успехи с проектите си, но се превръщат и в идоли на няколко поколения. През август 2019 година излезе новият им албум „We Are Not Your Kind“, който е шестият студиен запис в кариерата на групата.

Считан за един от най-добрите албуми на бандата, той оглавява класациите Billboard 200 в САЩ  и Albums Chart в Обединеното кралство, и заема челни позиции в чартовете на десетки държави по света.

Сингълът към албума, Unsainted, се превръща в глобален феномен и видеото към него става номер едно в стрийминг платформите по света за 24 часа, като събира над 60 милиона гледания в Youtube само за няколко седмици.

Hills of Rock

Вокалистът на SLIPKNOT Corey Taylor споделя: „Чувството да сме отново на турне в Европа е несравнимо! Без значение колко пъти се връщаме, винаги усещаме нужда да свирим там отново и отново. Едно е сигурно - публиката в Европа винаги е една от най-добрите в света!“

Американската банда DISTURBED за пръв път в България на Hills of rock 2019

Тази година SLIPKNOT включи и България в европейското си турне.  Засега рок фестивалът Hills of Rock 2020 още не е включен в програмата на европейското им турне, публикувана на официалния сайт на хеви метъл бандата, но според организаторите на Hills of Rock, това вече е факт, а билетите са пуснати в продажба. 

Припомняме, че Hills of Rock 2020 ще се проведе за четвърта поредна година на Гребната база под тепетата, на 24, 25 и 26 юли. Организаторите припомнят, че почитателите на твърдия рок могат да си купят промоционален билет за трите дни на доста по-ниска цена и това може да стане в следващите десет дни от днес до 26 януари. Цените варират от 120 до 180 лв. в зависимост от това в кой времеви период са закупени. Еднодневните билети за фестивала пък са на цена от 100 лв. и също се продават от днес. 

Whitesnake на Hills of Rock 2019!

Очаква се съвсем скоро да станат известни и други групи, които ще участват в тридневното рок събитие.