Славчо Атанасов: Опозицията ще атакува бюджета за 2010-та година
Славчо Атанасов: Опозицията ще атакува бюджета за 2010-та година / снимка : Виктор Кадири /dariknews.bg

Опозицията в Пловдив ще атакува бюджета за 2010-та година, убеден е кметът на Пловдив Славчо Атанасов. За пореден път той подчерта, че това е бюджет на оцеляването и общината е свила максимално разходите, които ще направи.

Атанасов определи сравненията между бюджета на Пловдив и този на София, направени от Областния управител Иван Тотев, като некоректни.

Нека Тотев да види бюджетите на „гербаджийските" градове като Сливен, Ямбол и Бургас, в които положението е същото. Според пловдивския кмет определи е нормално столицата да е приоритетен град за правителството и там да се налеят много пари.

Сигурен съм, че този бюджет няма да се хареса на много хора, особено на политическите ни опоненти, но реалността е такава и е въпрос на здрав разум бюджетът да не се излага на риск. За нас е много важно в тази криза парите на данъкоплатците да се разходват правилно и разумно, а не в тона на политическата интрига и празния популизъм, което в този тежък икономически момент би било живо самоубийство, заяви градоначалникът в заключение.