Дневен център Пазарджик
Дневен център Пазарджик / Дарик, архив
Сигнал за насилие над дете с увреждания, настанено в Детския център „Вяра, Надежда и Любов“ в Пазарджик, проверява „Закрила на детето“, съобщават от Агенцията за социално подпомагане. За случая са постъпили писмени сигнали от директора на социалното заведение и управителя на Центъра за настаняване от семеен тип на деца с увреждания. Те съобщават за евентуално посегателство от една от детегледачките.

Още в деня на получаване на сигналите - в края на миналата седмица, е направено посещение на място. Проведени са разговори със служителката, както и със смятания за жертва възпитаник на дома. Извършен е преглед от съдебен лекар, за да се установи причината за съмнителни следи по тялото му.

Организирано е и съвещание на експерти - представител на общината в града, Дирекция „Социално подпомагане“, „Закрила на детето“, полицията, класният ръководител, както и на институцията, подсигуряваща социалната услуга в дома.

За момента обстоятелствата около случая се изясняват. Детето е насочено за ползване на консултации от Център за обществена подкрепа. Сезирана е и Районната прокуратура. Проверките продължават.