/ Апелативна прокуратура - Пловдив
Заради акцията главният прокурор Иван Гешев бе на място в пловдивските села
Четирима мъже и две жени са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР при проведена на 5 и 6 април  Специализирана полицейска операция за противодействие срещу битовата престъпност на територията на пловдивските села Трилистник, Скутаре и  Рогош. В акцията са участвали служители на секторите „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Пловдив и служители на Районно управление - Труд, съобщиха от прокуратурата под тепетата.

Маскирани пребиха и ограбиха възрастен мъж в Трилистник, Гешев отиде на място (СНИМКИ/ВИДЕО)

Образувани са три досъдебни производства и три проверки във връзка с незаконно държане на акцизни стоки без бандерол – цигари, алкохол и нарязан тютюн, както и за незаконна сеч на дърва без писмено позволително. Шестимата задържани  са на възраст от 23 г. до 62 г.

Арестуваха 19-годишна дилърка на дрога в Столипиново (СНИМКИ)


По време на Специализираната полицейска операция са проверени 125 лица и 119 моторни превозни средства, съставени са 11 акта и 6 фиша по Закона за движение по пътищата, както и 2 акта по Закона за българските лични документи и общо 10 акта за установяване на административно нарушение по Закона за здравето – струпване на хора в парк и безцелно движение по улиците на горепосочените села.

Иззеха над половин тон нелегален алкохол в Пловдив (СНИМКИ)

Припомняме, че по време на операцията служители на отдел „Криминална полиция“  към ОД на МВР – Пловдив и на Районно управление -Труд, под ръководството на Окръжна и Районна прокуратура, гр. Пловдив, са установили и задържали двама извършители на грабеж от дома на 86-годишен пенсионер в с. Трилистник.  По този повод главният прокурор Иван Гешев посети с. Трилистник заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, окръжния прокурор на гр. Пловдив Румен Попов и ст.комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР-Пловдив.

Масирана акция по пътищата в Пловдивско, 18 останаха без книжки, а 19 са в ареста

Днес Павел А., на 32 г., и Ангел М., на 16 г., са привлечени като обвиняеми за извършения в съучастие грабеж. Двамата са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.