Дефиле на младото вино
Дефиле на младото вино / снимка: Кирил Кирилов
Дефиле на младото вино
99681
Дефиле на младото вино
  • Дефиле на младото вино
46 производители се включват в 10-тото юбилейно издание на фестивала „Дефиле на младото вино“. Тази година посетителите ще имат възможност да опитат вината на 36 винарски изби, от които 6 за първи път участват във форума. Рекорден е и броят на съпътстващите храни – 10 производители ще ободряват пловдивчани и гостите на града с храна и напитки, различни от винения еликсир.
 
През 2018 г. фестивал „Дефиле на младото вино“ се извършва в подкрепа на образованието и по-специално на студенти, обучаващи се в направления на производствените процеси в хранително-вкусовата промишленост и туризма, съобщи главният организатор и председател на Съвета по туризъм Любозар Фратев.
 
„Дни на младото вино“ ще съпътстват фестивала през цялата последна седмица на ноември с различни културни прояви в градска среда, повечето от които с вход свободен за посетителите.
 
„Дефиле на младото вино“ започва в 13.00 часа на 23 ноември с Дионисиево шествие от площада пред Общината. След кратка програма танцьорите и музикантите от ансамбъл „Тракия“ ще поведат гостите към Стария град, където ще се състои откриването на фестивала от официалните лица и музикално-танцовата програма на ансамбъла.
 
Чуйте и от приложеното аудио.